Implantologie

Behandeling

Implantologie bij FineDent

Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van tandimplantaten en helpen graag bij het vervangen van ontbrekende tanden of het versterken van de ondersteuning van een kunstgebit.

Wat is een implantaat?

Een implantaat wordt geplaatst om één, meerdere of zelfs alle tanden en kiezen te vervangen. Hierdoor kunt u weer lachen, eten en praten, zoals u gewend was. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.

Waarom een implantaat?

Een implantaat geeft u weer een stralende lach. Maar het biedt nog veel andere voordelen. Uw kaakbot heeft tanden nodig om in vorm te blijven. Wanneer u een of meerdere tanden of kiezen mist, slinkt het kaakbot en kan de vorm van uw gezicht gaan veranderen. Daarbij kunnen uw tanden en kiezen door de ontstane ruimte gaan verschuiven. Implantologie is dan de juiste oplossing. Dankzij een implantaat blijven de vorm van uw kaakbot en de stand van uw tanden en kiezen behouden en kunt u weer goed kauwen en genieten van eten.

De voordelen van implantologie en implantaten

> Natuurlijk uiterlijk: Implantaatkronen lijken op natuurlijke tanden en passen goed met de rest van het gebit.

> Verbetering van de spraak: Sommige mensen hebben moeite met het uitspreken van bepaalde woorden als ze een kunstgebit dragen. Met implantaten kan de spraak worden verbeterd.

> Verbetering van het uiterlijk: Implantaatkronen kunnen het uiterlijk van het gebit verbeteren, wat kan bijdragen aan het gevoel van zelfvertrouwen en zelfwaardering.

> Lange levensduur: Implantaten kunnen tientallen jaren meegaan als ze goed worden onderhouden.

> Comfortabel: Implantaten kunnen comfortabeler zijn dan een kunstgebit, omdat ze niet hoeven te worden uitgenomen en opgeborgen.

> Versterking van het kaakbot: Naarmate we ouder worden, kan het kaakbot afnemen, wat kan leiden tot het verlies van tanden. Implantaten kunnen het kaakbot versterken en het verlies van tanden voorkomen.

Implantaat van hoge kwaliteit

Wij gebruiken in onze praktijk enkel een Duitse/Zwitserse implantaat-systeem. Dit systeem is in oppervlaktestructuur en osseoïntegratie als één van de beste getest en is CE gecertificeerd.

De kosten van een implantologiebehandeling

 • De kosten van een implantaat incl. kroon (metaal/ porselein) bedragen € 1310,- all-in
  • incl. intake, alle röntgenopnames, verdovingen, controle na implantatie, instructie voor-en nazorg.
  • excl. Botopbouw
 • De kosten van een implantaat incl. kroon (volledig porselein/ cercon kroon) bedragen € 1565,- all-in
  • incl. intake, alle röntgenopnames, verdovingen, controle na implantatie, instructie voor-en nazorg.
  • excl. Botopbouw
 • De kosten van een implantaat incl. kroon (metaal/ porselein) volledig computer genavigeerd met 3D scan-planning bedragen € 2225,- all-in
  • incl. intake, alle röntgenopnames, 3D scan, scan-modellen, boorsjablonen, 3D planning middels een computerprogramma, verdovingen, controle na implantatie, instructie voor-en nazorg.
  • excl. Botopbouw
 • De kosten van een implantaat incl. kroon (volledig porselein/ cercon kroon) volledig computer genavigeerd met 3D scan-planning bedragen € 2315,- all-in
  • incl. intake, alle röntgenopnames, 3D scan, scan-modellen, boorsjablonen, 3D planning middels een computerprogramma, verdovingen, controle na implantatie, instructie voor-en nazorg.
  • excl. Botopbouw

Voordelen 3D planning:

 • Nauwkeurig computer genavigeerd boren met optimale veiligheid voor de patiënt, minder invasieve ingreep (geen opklap meer nodig) waardoor deze minder pijnlijk is, snelle wondgenezing, operatietijd is korter, meer comfort voor de patiënt.
 • Optimale pasvorm van kroon-of brugwerk, kans op complicatie is kleiner.

Garantie:

 • Levenslange garantie op het materiaal titanium vanuit de fabrikant.
 • FineDent biedt 2 jaar garantie op de implantaatkroon mits aan de nazorginstructies gehouden wordt.

Garantie voorwaarden:

 • Naleven van de richtlijnen en protocollen van Blue-M systeem voor optimale osseoïntegratie van de implantaat en preventie perïmplantitis, optimale mondhygiëne, indien nodig parodontitis- of perïmplantitisbehandeling.

Toepassingsgebied

Implantaten kunnen in zeer veel situaties bij gebitsproblemen worden toegepast, variërend van steunpunt voor een kroon, beugel of tot een drukknop onder een kunstgebit. Hieronder een aantal veel voorkomende situaties:

 • Enkeltandsvervanging
 • Een brug op implantaten
 • Klikgebit (overkappingsprothese)

Kosteloos en vrijblijvend een intakegesprek inplannen?

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om te zien of implantologie de juiste oplossing is voor jouw tandproblemen. Onze specialisten staan klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Maak nu een afspraak en neem een stap in de richting van een prachtig en gezond gebit!

MENU